Sesizarea Comisiei pentru Egalitate de Tratament si Biroului Anti-discriminare din Regatul Olandei cu privire la site-ul PVV. Introducerea unei actiuni la instanta olandeza pentru inchiderea lui – Sebastian Bodu (PPE, PDL)

„Salut iniţiativa concretă a grupului parlamentar al Partidului Popular European de a propune şi susţine o rezoluţie de condamnare a Olandei, ţară cu un guvern captiv si santajat de catre PVV, un partid radical si xenofob, incapabila sa ia decizii in baza normelor europene stabilite de comun acord.

Consider că rezoluţia iniţiată de popularii europeni face parte dintr-o serie de măsuri pro-active ce trebuie luate pentru ca demersuri sau poziţii intransigente şi iraţionale de tipul celor promovate de Guvernul de la Haga să nu mai fie posibile în Uniunea Europeană. Deplang insa faptul ca premierul olandez refuza sa vina in fata Parlamentului European pentru a da explicatii, refuz tratat cu maxima ingaduinta de liberalii si socialistii europeni.

Văzută odată ca o ţară democratică, tolerantă şi un bun jucător de echipă, Olanda a ajuns cea mai radicală voce a Europei, sub presiunea acestui partid extremist care controlează Guvernul şi îi oferă sustinere în Parlament. Olanda blochează discreţionar şi abuziv accesul României în Schengen, in contradictie cu regulile stabilite pentru un astfel de acces si in pofida avizelor pozitve venite de la toate institutiile europene insarcinate cu evaluarea pregatirii Romaniei. Mai mult, Guvernul olandez a ajuns ca, in mod iresponsabil, sa tolereze existenta unui site al acestui partid care incita la ura si razbunare pe baza de cetatenie. Rezoluţia de condamnare a Olandei urmează să fie votată săptămâna viitoare în plenul Parlamentului European.

Am avut de curand iniţiativa unui boicot la adresa produselor olandeze, alături de un coleg polonez. Acţiunile mele nu se opresc insa aici. Voi depune o sesizare la Comisia pentru Egalitate de Tratament si la Biroul Anti-Discriminare din Olanda (instituţiile care sanctioneaza actele de discriminare) pentru a cere sancţionarea administrativă a site-ului PVV care îi îndeamnă pe cetăţenii olandezi să îşi verse nemultumirile subiective împotriva est-europenilor, prin sesizari anonime. Acest site extremist care promovează intoleranţa si xenofobia, caracterizat in Parlamentul European ca de natura fascista, trebuie să dispara de urgenţă! In acest scop voi introduce o acţiune în instanţa olandeză pentru închiderea lui. Nu accept argumentul colegilor olandezi ca libertatea de expresie, inclusiv pe Internet, este mai importanta decat discriminarea si instigarea la ura. Libertatea de expresie trebuie sa se desfasoare in limitele legii iar legi care interzic discriminarea si incitatea la ura xenofoba exista cu siguranta si in Olanda, ca in orice alt stat membru UE.

Consider că numai având iniţiative concrete, dincolo de vorbe, putem combate atitudini de genul celor promovate de către PVV, un partid mic ca pondere dar de care depinde liniştea premierului olandez. Pentru demararea acestei acţiuni în instanţă sunt deschis oricărui ajutor din partea cunoscătorilor sistemului juridic si legislativ olandez, astfel încât demersul să fie unul de succes.

Consider că doar a-ti exprima doar opinia – chiar si pe un ton energic – despre ce se intampla in Olanda nu este suficient, raportat la gravitatea situatiei. Acel site trebuie oprit cat mai repede, inainte ca o tragedie provocata de vreun sustinator fanatic al PVV sa se produca. Atata vreme cat Olanda este un stat democratic, european, legile acestui stat trebuie sa fie folosite impotriva actiunilor PVV. „

1 Răspuns to “Sesizarea Comisiei pentru Egalitate de Tratament si Biroului Anti-discriminare din Regatul Olandei cu privire la site-ul PVV. Introducerea unei actiuni la instanta olandeza pentru inchiderea lui – Sebastian Bodu (PPE, PDL)”



  1. 1 tate Trackback pe noiembrie 23, 2020 la 4:45 PM

Lasă un comentariu




martie 2012
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 119.799 hits