Scapam de vize pentru Canada?

Bruxelles, 18.10.2011

Scrisoare deschisă adresata premierului Canadei cu privire la problema vizelor impuse cetăţenilor români – Sebastian Bodu (PPE, PDL)

Sebastian Bodu îi solicită premierului Canadei Stephen Harper ridicarea vizelor impuse cetăţenilor români, în caz contrar existând posibilitatea blocării în Parlamentul European a acordului de liber schimb UE – Canada negociat in prezent, prin votul cumulat al eurodeputaţilor români, cehi şi bulgari.

Eurodeputatul român Sebastian Bodu (Partidul Popular European) este co-semnatarul unei scrisori deschise adresată premierului canadian, împreună cu Antonya Parvanova (Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa) din Bulgaria şi Pavel Poc (Alianta Socialistilor si Democratilor Europeni) din Republica Cehă. Cei trei eurodeputati provin, pe de-o parte, din cele trei state membre UE pentru care Canada mentine regimul vizelor si, pe de cealaltă parte, din primele trei grupuri politice, ca mărime, din Parlamentul European.

„Românii, bulgarii şi cehii continuă să aibă nevoie de vize pentru a călători în Canada de teama valului de cereri de azil politic care ar putea urma drept consecinţă a ridicării acestora. In loc insă sa modifice regimul de acordare a azilului politic, astfel incât să fie eliminată posibilitatea folosirii acestei proceduri in mod abuziv de către anumiti cetăteni români, bulgari si cehi, autoritătile canadiene preferă să mentină vizele pentru toti românii, bulgarii si cehii, pedepsindu-i in astfel mod nejustificat pe toti, prin considerarea lor ca potentiali solicitanti de azil” a declarat Sebastian Bodu.

Cei trei co-semnatari ai scrisorii îi amintesc premierului Stephen Harper că UE şi Canada negociază, în acest moment, un vast acord de liber schimb, care urmează să ajungă spre aprobare in Parlamentul European in prima parte a anului viitor, iar soarta lui depinde de votul eurodeputatilor. „Ne exprimăm speranţa că problema vizelor va fi rezolvată până ce acordul va ajunge în plenul legislativului european, spre a fi aprobat prin vot. Altfel, nu este exclusă o blocare a votului pe acord in Parlamentul European din partea celor 70 de eurodeputaţi ai celor 3 state membre, in conditiile in care numărul minim de eurodeputati care pot forma o minoritate de blocaj este de 40. Sperăm ca ambele probleme de pe agenda comună a UE şi Canadei să îşi găsească in acest fel rezolvarea cât de curând”, se spune în scrisoarea adresată premierului Canadei.

Sebastian Bodu a declarat: „22 dintre cele 40 de milioane de europeni care au nevoie de vize pentru a călători în Canada sunt români. Avem peste 200.000 de români stabiliţi în Canada iar rudele şi prietenii lor fac coadă la Consulatul Canadei din Bucureşti. Eu insumi a trebuit sa astept mai mult de o săptămană eliberarea unei vize, necesară pentru o vizită oficială, in calitatea mea de membru al Delegatiei interparlamentare UE – Canada”. Eurodeputatul susţine că nu există două categorii de cetăţeni europeni, aşa cum consideră autorităţile din Canada. „Câtă vreme toţi facem parte din aceeaşi uniune, uniune care defineste cetătenia europeană prin chiar legislatia comunitară primară, problema liberei circulaţii a cetăţenilor noştri – indiferent de ţara din care provin – trebuie tratată unitar şi comun. Mai mult, autorităţile canadiene nu mai pot invoca nici măcar rata de refuz a vizelor solicitate de români. A scăzut de la 16 la 5 la sută din 2008 până acum”, a spus Sebastian Bodu.

„Am trimis această scrisoare deschisă impreună cu un deputat liberal bulgar si un deputat socialist ceh pentru că am constatat, de mai bine de doi ani de când sunt membru al Delegatiei interparlamentare UE – Canada, ca România singura nu poate obţine ridicarea vizelor. Pentru Canada, România singură nu există. La fel se intâmplă si cu Bulgaria si Cehia. In schimb există Uniunea Europeana iar noi, eurodeputatii români, bulgari si cehi putem face impreună ce nu putem face fiecare separat, in ţara lui. Mi-ar părea rău ca un acord de liber schimb negociat timp de doi ani sa ajungă sa fie blocat, insă nu cred ca putem vorbi intr-un astfel de acord despre libera circulatie a bunurilor si capitalurilor in lipsa unei libere circulaţii a persoanelor”, a declarat in final eurodeputatul român.

Nota catre editori: Scrisoarea a fost depusă astazi, 18.10.2011, la sediul Misiunii Canadei pe lângă Uniunea Europeană, spre a fi transmisă Primului Ministru canadian

134 Responses to “Scapam de vize pentru Canada?”


 1. 1 Vasile Dumitrescu octombrie 27, 2011 la 11:38 AM

  Bravo, acum ramane sa duceti la indeplinire lucrurile, adica sa votati contra daca nu se liberalizeaza vizele. Daca faceti asta, va promit votul meu la la alegerile urmatoare 🙂

  Vasile

 2. 3 Diana octombrie 29, 2011 la 6:10 PM

  Ca europarlamentar ales, ati intrebat si poporul roman ce-si doreste? In lipsa de reprezentare corecta, poate am sa lansez si eu o scrisoare la fel de deschisa. La ce va trebuie vize de Canada? Si cine nu le obtine? Nu cumva aceiasi cocalari care nu mai au ce fura de prin Europa? Cine are nevoie de viza turistica in Canada, o obtine fara nici o problema. Cine are nevoie de viza pentru munca la negru, furat, plecat si cerut azil, evident nu o primeste. Cine are bani de avion si de vacanta in Canada, are bani si de plata vizei. Deci, unde e problema? Ati gasit si voi o tara care are o politica coerenta si care favorizeasa intr-adevar persoanele care merita favorizate si incercati sa o atacati. Pacat. Mi-e rusine ca sunteti roman.
  Sper din tot sufletul ca demersurile dumneavaostra sa nu aiba nici o finalitate.

  • 4 alex februarie 12, 2012 la 12:45 PM

   Stimata Doamna ,daca va pot numii asa,ar trebuii sa va fie rusine ca aveti o gandire limitata nu ca sunteti de nationalitate romana! I n ceeace priveste desfintarea vizelor ar trebuii sa apreciati demersul eurodeputatului roman nu sa faceti pe desteapta in legatura cu libera circulatie a persoanelor,daca dumitale iti convine sa stai la cozi in fata ambasadelor ca o sluga netrebnica atunci nu ai decat… poti sa le si maturi zilnic ,sa speli pe jos,sa te umilesti sarutand cauciucurile masinilor oficiale ale Ambasadei CANADIENE sau orice altceva dar lasa-i pe ceilalti ROMANI sa fie la fel de egali cu cetatenii UE!

   • 5 Sebastian Craciun mai 24, 2012 la 10:31 AM

    Excelent raspuns! M-ai scutit pe mine de un comentariu asemanator!

   • 6 Cris... iulie 23, 2012 la 1:21 PM

    Uffff….ce raspuns pe masura i-ai dat…in familia ei toti au pusculitele pline ca sa mearga doar ca turisti????Am muncit atat de mult incat sunt obosita ca sa-mi pierd timpul cu ea….stiti cum se spune..FERICITI SUNT CEI SARACI CU DUHUL!”

  • 7 Simona Nucu-Nikeas iulie 16, 2012 la 12:30 PM

   nu stiu cata cultura ai si cat de mult te duce capul,dar vorbesti sa te afli in treaba!!! Daca TU ai obtinut odata viza de Canada,asta nu inseamna ca tot romanul muritor o poate obtine!!! habar nu ai ce vb!!! Nu toti sunt hoti,dar sunt multe alte chestii pe care nu toti romanii le pot indeplini pentru a obtine viza..nu toti au bani in conturi bancare sa demonstreze asta la ambasada,poate nu toti au servicii,sa demonstreze asta,dar poate AU o familie in Canada care ii invita si la plateste tot,si ei saracii nu pot obtine viza din motivele astea!!! Sunt in Canada si nu mi-am vazut copilul de 2 ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ca nu pot sa l aduc ca nu ii va da VIZA!!!! ca eu trebuie sa indeplinesc anumite conditii si el de asemenea…..DECI NU VORBI DACA CHIAR NU AI HABAR SI MAI ALES NU STII CUM E IN CANADA SI CE CER EI!!! BODU ARE PERFECTA DREPTATE,SI IL SUSTIN.JOS NENORCITELE DE VIZE!!!!!!

  • 8 Prostia daca ar durea............. Diana s-ar vaita octombrie 5, 2013 la 2:43 PM

   Bubui de prostie..Tu gandesti inainte sa scoti o vorba pe gura aia ???? Stii cati oameni vor sa ajunga acolo la rude/ parinti si nu au primit viza? Tu meriti batuta rau…

 3. 9 sbodu octombrie 29, 2011 la 9:06 PM

  Stimata domnisoara, intreg poporul nu poate fi intrebat decat prin referendum. Dar intuiesc ca, in aceasta speta, Dvs. credeti ca sunteti poporul sau, cel putin, un reprezentant semnificativ al sau. Ei bine, va inselati. Marea majoritate a romanilor isi doreste eliminarea vizelor. De ce? In primul rand e umilitor, ca cetatean european, sa stai la coada pt. vize. In al doilea rand, dureaza mult (mie, ca europarlamentar care trebuia sa plece in delegatie oficiala, trimis de Parlamentul European, mi-a luat 10 zile). In al treilea rand, cei care ajung acolo si despre care ati auzit ca au facut grozavii (e vorba de tiganii cehi, mai in clar) isi permit sa faca asta deoarece stau mai mult decat le permite viza turistica, in speta solicita azil politic si raman acolo 5 ani, pana se solutioneaza cererea. Iar eu consr ca procedura de acordare a azilului este problema – prea laxa – si nu vizele. Asadar nu stiu ce va doriti Dvs. – oricum nu exista decizii 100% impartasite de toata lumea iar asta nu ii face pe unii mai putin romani decat ceilalti- dar eu imi dorersc succes, cum va doresc si Dvs. in deciziile pe care le luati. Si inca ceva, ca un comentator pe bloguri ar trebui sa stiti, cata vreme va considerati, pare-se, o persoana informata, ca subsemnatu, ca deputat in Parlamentul European, ii reprezinta nu doar pe romani, ci pe toti cetatenii europeni, inclusiv cehi si bulgari.

 4. 10 Sandoiu Dorin octombrie 30, 2011 la 10:49 AM

  Buna ziua d-le europarlamentar Bodu,

  Va felicit pentru demersul facut in directia eliminarii vizelor si pentru cetatenii romani. Stiu ca Romania sta bine si la capitolul rata de refuz, stiu de votul in PE pe tema vize Canada pentru cehi, bulgari si romani, stiu ca premierul Harper promitea sprijinul guvernului sau daca va castiga alegerile, si le-a castigat.
  Va rog sa nu cedati in acest demers legal, democratic si european.
  Nu mai accept ca roman, european, om cu principii sanatoase si implicat in activitatea comunitatii sale, sa fim tratati cu alta unitate de masura.
  Vreau ca toti europarlamentarii romani sa vorbeasca pe o singura voce in aceasta privinta si sa faca toate demersurile pentru a intra si noi in randul lumi.
  Ca cetatean european stiu care imi sunt obligatiile si vreau sa beneficiez din plin si de toate drepturile.

  O zi minunata si astept cat mai repede ziua in care vom putea calatori fara vize in Canada si de ce nu si in SUA.

 5. 11 roman cu rede in canada noiembrie 9, 2011 la 5:38 PM

  Felicitari domnule Bodu pentru aceasta initiativa.
  Sper sa se implineasca visul romanilor de a calatorii la rudele din canada fara viza.Ne-am saturat sa fim discriminati.
  Sper sa nu dati inapoi si sa va lasati intimidat de alte persoane.
  Va multumesc ca protejati interesele romanilor

 6. 12 Gabriel Boazu decembrie 9, 2011 la 10:50 PM

  Domnule Bodu,

  Va felicit pentru initiativa,cu atit mai binevenita cu cit ar putea avea finalitate aproape concomitent cu ridicarea vizelor pentru romani de catre
  Statele Unite ale Americii. Personal,nu am nevoie decit de intrarea in Canada + Statele Unite in vederea unei excursii organizate de un tour operator roman pe coasta de est a ambelor tari,dar ridicarea vizelor ar elimina umilirea intentionata si nemeritata a romanilor din cauza tiganilor a caror eventuala deplasare in Canada ar putea fi descurajata printr-o legislatie canadiana firesc protectiva,iar canadienii ar putea chiar avea motive sa va multumeasca pentru ameliorarea propriei legislatii deficitare.
  V-as ruga sa imi spuneti cind credeti ca s-ar putea produce ridicarea vizelor canadiene si daca am sanse sa beneficiez de ea, excursia in care intentionez sa merg fiind programata pentru iunie 2012.
  Oficialii americani la cel mai inalt nivel (presedintele Obama,secretarul de stat Clinton) ne-au promis modificarea legislatiei privind acordarea vizelor
  pentru Romania si am incedere in seriozitatea lor, ramine ca si premierul Harper sa aiba aceeasi deschidere. Imi amintesc de vizita in Romania a domnului Harper si de cuvintele frumoase la adresa romanilor,inclusiv admiratia pentru procentajul mare al populatiei tinere, deplingind imbatrinirea accelerata si sporul demografic mic al celei canadiene.
  Va multumesc pentru initiativa parlamentara curajoasa si necesara si
  astept cu speranta un rezultat favorabil si,poate, un raspuns pe blog.
  Va urez succes si initiative europarlamentare inspirate.
  Iar daca reusiti in acest demers, aveti toate sansele, sa va votez la europarlamentarele din 2014, mai ales ca sunt un votant PDL.

  • 13 sbodu decembrie 10, 2011 la 6:49 PM

   acordul de liber schimb va intra in Parlament spre aprobare undeva prin septembrie 2012. asadar lucrurile trebuie rezolvate pana atunci. sper sa primiti vesti undeva prin ianuarie-februarie.

   multumesc pentru incurajari

 7. 14 adrian februarie 12, 2012 la 8:37 AM

  ma bucura faptul ca mai sunt politicieni care mai fac ceva pentru popor nu numai sa se gandeasca cum sa-si mareasca contul din banca. Romanii sau cam obisnuit sa lase capu jos cam la toate tarile care ne discrimineaza asa ca ar fi timpul sa avem si noi mandria nostra si sa raspundem mai dur

 8. 15 Andrei martie 3, 2012 la 8:22 PM

  Cu respect Domnule Bodu,dar despre vizele de SUA?

  • 16 sbodu martie 4, 2012 la 8:00 AM

   Eu sunt membru la delegatiei inter-parlamentare UE-Canada. Nu cunosc ce acțiuni întreprind colegii mei, membri ai delegatiei UE- SUA. Probabil fac doar declarații prin plen…

 9. 17 ianaalina martie 6, 2012 la 10:48 AM

  ….pe cand ridicarea vizelor pentru Canada?

  • 18 sbodu martie 6, 2012 la 11:00 AM

   Eu sper ca pana in septembrie, daca ceea ce voi propune luna asta in PE va fi aprobat

   • 19 Ducuash martie 10, 2012 la 11:17 PM

    Domnu Bodu sunteti sigur ca aceasta viza va fii ridicata anul acesta?

   • 20 sbodu martie 11, 2012 la 1:49 PM

    Nu, nu sunt sigur. Dar faptul ca si-au modificat procedura de azil mă bucura pt ca ar putea fi interpretat ca o intenție de renuntare la vize. In plus, sper ca luna asta sa mai am eu o inițiativa in PE care sa ii ‘stimuleze’ puțin pe canadieni.

   • 21 Cris... iulie 23, 2012 la 1:32 PM

    Pai da…asa sa fie,..suntem ,,ochii in patru”…ne hranim si noi cu vise si sperante ,ca nu prea mai simntim siguranta zilei de maine….macar asa mai avem si noi variante sa o scoatem la capat…Eu ma rog pentru toti oamenii de pe pamant si pentru tot ce exista bun,ca sa ne putem bucura mai mult de viata…Dragilor….muncim…dar vrem sa stim si pentru ce!!!!!Doamne ajuta!!!!!!!!!!!!!

 10. 22 Ducuash martie 14, 2012 la 10:49 PM

  Domnu Bodu ,

  Eu sunt un cetățean canadian și sunt căsătorita cu un roman, amândoi având un copil din relații anterioare și împreuna având 2 copii care sunt și ei cetățeni canadieni . Acuma sincera sa fiu costurile pentru viza de sponsorizare sunt cam scumpe. Mai ales trăind în România cu 4 copii , datorii, chirie,etc. Daca aveți un sfat cum pot ajunge în Canada cu familie și care ar fii metoda cea mai buna, as aprecia mult de tot. Va mulțumesc

 11. 24 ionut martie 22, 2012 la 9:08 PM

  ”In cadrul unei reuniuni între membrii delegaţiei Parlamentului European (PE) pentru relaţiile cu Canada şi Ambasadorul statului nord american la UE, David Plunkett, acesta a dat asigurari că „obiectivul Canadei este de a elimina vizele pentru toţi cetăţenii europeni cât mai curand posibil”. Întâlnirea dintre membrii delegaţiei PE şi partea canadiana a avut loc în contextul introducerii unei nou proiect de lege a imigraţiei în statul nord american care va asigura faptul că sistemul de azil canadian nu va fi instrumentat în mod abuziv în scopuri economice de către cetăţenii UE. Acesta era motivul principal pentru reticenţa faţă de Romania, Bulgaria şi Cehia, ţări care nu erau incluse în lista ţărilor cu acces fără viză pe teritoriul Canadei.”

  Stiti daca este adevarata aceasta stire?

  • 25 sbodu martie 23, 2012 la 7:24 AM

   Partial adevarata. Am participat si eu la acea intalnire (miercuri, ora 15.30) si am adresat ambasadorului urmatoarea intrebare: „imprimul rand vreau sa salut initiativa de a modifica legislatia in privinta azilului, lucru pe care personal l-am cerut cu fiecare ocazie, de 3 ani de zile incoace, inclusiv in discutiile cu Dvs. pe care le stiti. O astfel de modificare mi se pare a fi pasul premergator ridicarii vizelor. Asadar va fi urmatorul pas acela de a elimina vizele? Exista o legatura intre actuala modificare legislativa si o ridicare a vizelor, pentru ca, natural, ar trebui sa existe”. Raspunsul a fost unul de genul „trebuie sa lucram impreuna la acest lucru, RO, BG si CZ sa ia si ele masuri, bla-bla-bla”.

   In concluzie, eu voi merge inainte cu presiunile mele si pot sa spun ca cea mai puternica dintre acestea este pe cale de a se intampla. Fie in cadrul plenarei de saptamana viitoare, fie la urmatoarea (peste 3 saptamani). Exact cum am promis.

 12. 27 ducuash martie 30, 2012 la 9:13 PM

  Domnu Bodu

  vreo schimbare pana acum sau vro stire?

 13. 28 grosu gelu aprilie 17, 2012 la 11:18 AM

  domnule bodu daca un patron din canada imi face o chemare pentru un post de munca sar accepta viza mai usor decat sa ai toate acele conditii si mai in scurt timp’

 14. 29 Dana aprilie 30, 2012 la 3:24 PM

  Domnule Bodu, va felicit din suflet pentru initiativa dumneavoastra de a elimina vizele pentru Canada cetatenilor romani! Pentru mine personal asta ar insemna o mare schimbare (in bine) in viata mea! Viitorul meu sot este in Canada si eu nu pot merge la el deoarece cei de la ambasada nu-mi dau viza pentru ca nu am …history travel! Mai exact nu am fost plecata niciodata in strainatate!
  V-as ruga sa ne tineti la curent cu toate noutatile!
  Va multumesc!
  Cu respect!
  Dana

 15. 30 KOSKO mai 29, 2012 la 11:21 PM

  AR FI CEVA FRUMOS.
  EU AM RUDE DE 22 ANI STABILITI IN CANADA,NOI DE AICI AM INCERCAT IN FEL SI CHIP SA MERGEM IN VIZITA LA EI SI NU ESTE POSIBIL.
  AM DUS DOCUMENTATIE-IMOBIL-MASINI-CONT IN BANCA -ADEVERINTE DE SALARIU INCLUS PENTRU COPIL AM ADUS,AM FOST DUSI DE NAS DE OFITERI DE VIZA DE LA AMBASADA CANADA LA BUCURESTI.
  NU AVEM ANTECEDENTE DE NICI UN FEL,DECI NE PUTEA LASA,DAR NU A FOST ASA SA FACEM CRACIUNUL IN CANADA,N-EA REFUZAT PE MOTIV CA NU NE MAI INTOARCEM.TOTUSI NUI UN MOTIV.
  TOATE CIORILE SI INTERLOPI MERG FARA PROBLEME SI UN CETATEAN FARA NICI O PROBLEMA ,NU POATE CA ASA VOR DOMNI OFITERI DE VIZE.
  PACAAAAAAAAAAT…

 16. 31 cristian iunie 14, 2012 la 2:58 PM

  multumim domnule,ajutati ne cumva ca nu mai putem trai aici.eu muncesc in grecia de 7ani si am gasit sa merg in canada dar nu pot obtine viza.am si invitatie si toare documentele necesare.va multumesc pt efortul dvs.ast raspunsul dvs pe email.

  • 32 sbodu iunie 15, 2012 la 5:20 PM

   Pai asta e problema, ca exista încă vize si ne luptam sa le desfiintam. Totuși, aceasta lupta se referă la vizele turistice. Pt a lucra va fi oricum nevoie de permis de munca din partea autorităților canadiene

   • 33 KOSKO iunie 21, 2012 la 12:27 PM

    odata refuzat,numai pupi viza,romani au o imagine f. urita pt. canada si in special la ambasada Canada la Bucuresti.
    Nu cred ca se va schimba ceva in obtinerea vizei de turist si renuntarea la ele in totalitate.
    SA FIE ASA…

 17. 34 fane stanciu iulie 23, 2012 la 11:02 AM

  Sper sa se adevereasca,in urma cu vreo zece ani am fost in canada,eram minor,aveam aproape 16 ani si dupa 6 luni m-am intors,am gresit trebuia sa raman.Apoi am mai incercat de 2 ori sa plec dar nu am primit viza.Acum am 25 de ani,oare daca plec cu mama e pensionara si primim invitatie de la matusa,sora mamei oare am sanse mai mari sa imi dea si mie viza,ca ei sigur ii da!?sau sa astept poate se da liber spre canada,cum credeti domnu bodu?

  • 35 sbodu iulie 23, 2012 la 3:12 PM

   Eu zic sa incercati si cu viza, dar nu veti putea ramane mai mult decat durata inscrisa in viza pt ca va vor repatria rapid. Cel mai bine ar fi sa aplicati pt imigrare, daca va doriti atat de mult sa ramaneti acolo definitiv. E una din putinele tari care accepta imigranti.

   Nu vreau sa fiu inteles gresit, demersul meu se refera la ridicarea vizelor turistice, fara efecte pe migratia fortei de munca.

 18. 36 Calin Arapan iulie 28, 2012 la 4:36 PM

  Felicitari pentru munca depusa domnu’ Bodu, ati putea va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare ?
  Care-ar fi sansele sa obtin un work visa temporar, cu posibilitate de-a deveni permanent ?
  Am 22 de ani, terminat liceul cu medie buna la bac, am inceput sa lucrez intr-un bar inca de la 18 ani, deci experienta am in total vreo 2 ani adunati, am luat si diploma de barman pe parcurs, vorbesc engleza excelent, atat la nivel oral cat si scris si sunt si fost sportiv de performanta in stare excelenta de sanatate.

  • 37 sbodu iulie 28, 2012 la 7:01 PM

   Demersul meu se refera la vizele turistice, nu la cele de sedere. Din fericire, Canada continua sa accepte imigranți, spre deosebire de altii. Cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati consulatului canadian, pentru a vedea ce meserii caută. Eu știu ingineri care au emigrat acolo, dar fac altceva (șoferi de camion, muncitori). Pentru a putea lucra exact pe specializarea dorita trebuie sa fii foarte bun. Dar vad ca, așa cum spuneam, accepta si persoane mai puțin specializate care apoi se reprifileaza. Politica imigrationista si nr de imigranți se fac anual, deci tb vb cu consulatul pt ca diferă de la an la an. Succes!

   • 38 Calin Arapan iulie 29, 2012 la 1:08 PM

    Va multumesc frumos pentru raspuns si sper sa nu va deranjeze faptul ca va pun inca o intrebare, si anume : Cat de important ar fi faptul ca vorbesc si scriu engleza la perfectie ? 10/10, fara nicio greseala gramaticala sau dezacorduri .

 19. 39 laurentiu iulie 31, 2012 la 1:38 PM

  Salutare la toata lumea de aici .Domnule Sebastian Bodu daca ridica Canada vizele imi aduc familia aici si va invit personal aici in Canada la un gratar romanesc, mult succes la cea ce faceti pentru romani

 20. 42 Cris... iulie 31, 2012 la 2:18 PM

  Dar am si eu o intrebare…daca odata ajunsi acolo ca turisti si reusim sa obtinem o oferta de munca….suntem acceptati in continuare pentru a cere rezidenta?Va multumesc!!!!!

  • 43 sbodu august 1, 2012 la 6:33 AM

   Daca ajungeti acolo cu viza turistică si obțineti o oferta de munca va trebui ca firma sa va facă formalitatile pt permisul de munca.

   • 44 Cris... august 2, 2012 la 3:31 PM

    Va multumesc frumos pentru raspuns…..dar acum vine si cea mai importanta dilema…oare ne v-a afecta acest razboi politic (referendumul) in obtinerea unui raspuns favorabil pe care il asteptam in luna septembrie legat de intrarea in spatiul Shenghen??????Va multumesc frumos pentru atentia acordata…multa sanatate !!!!

 21. 45 Fiorella august 8, 2012 la 12:09 AM

  Domnul Bodu

  Ma intrebam cum merg demersurile dumneavoastra ………..si daca mai avem vro sansa ca, canadieni sa elibereze vizele turistice anul acesta.

  • 46 sbodu august 8, 2012 la 9:51 AM

   Totul e in funcție de cand intra acordul de liber schimb in Parlament. Deocamdata acordul este in stadiu avansat de negociere. Poate intra la sfârșitul acestui an, dar e o estimare grosso modo.

   • 47 trif bianca august 8, 2012 la 4:56 PM

    e tarziu pentru ca expira permisu de munca si dupa aceea poate sa ii vina viza ca nu mai poate sa mearga daca angajatorul nu mai vrea sa il ia

 22. 48 trif bianca august 8, 2012 la 4:51 PM

  ce inseamna sa nu poti merge inapoi in canada cand ai permis de lucru si contract da trebuie sa astepti viza pentru ca unii au facut o greseala si iti trimit un plic sa le trimiti si apoi e greseala si nu iti da viza

 23. 49 maria august 16, 2012 la 2:36 PM

  buna ziua,
  sotul meu este in Canada cu contract de munca, stiu ca am dreptul sa merg in vizita dupa o vreme dar asta ar mai dura destul de mult.Am niste prieteni in Canada care deja au rezidenta si s-au oferit sa ne ajute cu ce a-r tine de ei ca eu si cei doi copii sa ajungem mai devreme acolo.S-ar putea? care a-r fi procedura ? multumesc!

  • 50 sbodu august 16, 2012 la 2:52 PM

   Fie soțul fie prietenii tb sa va facă o invitate formala. Apoi tb sa mergeți la consulatul din Buc sa cereti viza. Daca actele sunt in regula (acte de proprietate, adev de salariu etc, orice leg cu RO) se pot trimite si prin posta, dar cel mai sigur e sa mergeți acolo personal. Fiind sotul acolo, ati putea cere mai mult decat o viza turistica, adica ati putea face o cerere de emigrare. Vedeti si pe site-ul lor. Succes!

 24. 52 trif bianca august 19, 2012 la 3:44 PM

  ce folos ca am primit viza daca inapoi nu ma mai ia inapoi la lucru asa se intampla tot la omu necajit chiar daca a fost o greseala din partea altora trebuie sa suporti tu ca persoana

 25. 53 trif bianca august 19, 2012 la 3:46 PM

  daca tot ai permis de lucru poti sa te angajezi in alta parte

 26. 54 fane stanciu septembrie 11, 2012 la 4:51 PM

  Ce se mai aude,stiam ca luna asta se va vota in parlament libera trecere romano-canadian.Dar daca se amana intrarea noastra in Shengen automat cred ca se amana si asta cu vizele

 27. 55 vulcan nicuta septembrie 14, 2012 la 11:03 AM

  Buna ziua am si eu o antrebare santem de vreo 10 ani in Grecia acum ne -m hotarat sa plecam in Canada fapt care toata lumea spune ca este bine ce ne trebuie sa facem si unde sa intrebam toate demersurile doamne ajuta !

 28. 57 ionel octombrie 14, 2012 la 7:28 PM

  va salut domnule bodu cu respect,doresc sa va intreb avem sanse pana in martie 2013,din cunostintele dumneavostra sa scapam de vize?

  • 58 sbodu octombrie 14, 2012 la 8:17 PM

   Peste doua saptamani voi discuta direct cu oficialii canadieni problema vizelor. Va tin la curent. Sunt concins insa ca imi vor spune „off the record” ca, atata vreme cat nici partenerii nostri europeni nu ne vor in Schengen, ei de ce ar ridica vizele. Ramane desigur deschisa varianta votului negativ in PE asupra acordului de liber schimb UE-Canada. Eu sper sa gasim suport printre colegii nostri euro-parlamentari din celelalte state…

 29. 59 grosu gelu octombrie 28, 2012 la 7:36 PM

  domnule bodu daca merg in vacanta in canada cu viza turistica la niste prieteni si imi gasesc un loc de munca pot sa imi bag de viza permanenta de munca ca sa muncesc.adica sa raman cu sotia acolo sa ne facem acte sa fim in regula.

 30. 62 grosu gelu octombrie 29, 2012 la 9:21 AM

  domnule bodu ma scuzati astept un raspuns de la dumneavoastra va rog frumos

 31. 63 gelu ianuarie 8, 2013 la 12:01 PM

  domnule bodu se anunta ceva despre ridicarea vizelor de turist pentru canada anul acesta.

 32. 64 fiorella ianuarie 13, 2013 la 9:43 AM

  Domnu Bodu Dar in legatura cu ridicarea vizelor pt Romani cum stam ca multi dintre noi inca stam cu familiile despartite asteptand . Va multumesc mult

 33. 65 Vlad Bob ianuarie 14, 2013 la 5:10 PM

  Domnule Bodu, sunt cetatean roman rezident in italia de mic copil, am rudele in Canada(tatal cu fratele si mama vitrega) si prin martie ar trebui sa merg sa ii vizitez, nu pot decat sa va urez mult succes in demersul dumneavoastra pentru scoaterea vizelor turistice pentru cetatenii romani, bulgari si cehi caci eu sincer m-am cam saturat sa adun atatea documente si o groaza de aprobari doar ca a vizitezi o tara, sper sa nu fiu refuzat sa pot merge acolo in martie.

  Va urez bafta!!

  Bob L Vlad

 34. 66 cris,,, ianuarie 17, 2013 la 4:46 AM

  Deci incep cu un salut cordial pentru dumneavoastra domnule Bodu si pentru toata lumea ,mai ales pentru cei ce se agita ca si mine pe acest blog….ideea este ca va rugam din tot sufletul sa ne dati ceva vesti bune in legatura cu ce ne framanta mai tare…vizele…este 5 dimineata si nu pot sa dorm de griji,iar maine ma asteapta o zi grea de munca …acum as vrea sa urc in avion si sa plec,dar bat pasul pe loc intr-o rutina totala si neproductiva….muncesc foarte mult ,dar as vrea sa stiu si pt,ce…Ma rog in fiecare zi la D-zeu sa-mi dea sansa sa -mi aplic experienta acumulata undeva unde sa ma simnt si valorata…asa nu se mai poate …cata rabdare sa avem ca sa asteptam ani de zile sa fim bagati in seama…deci….eu nu mai pot….imi pierd si ultima farama de energie…vrem sa ne adunam familiile despartite de ani de zile si sa mergem acolo unde gandim noi ca soarta ar fi mai blanda cu noi…Cred ca am spus suficient deocamdata…Va multumesc si va rog din tot sufletul sa ne spuneti ceva…ce o fi ,dar sa vedem ca ne ascultati!!!!

  • 67 sbodu ianuarie 17, 2013 la 9:41 AM

   Multumesc de urari, la fel si Dvs. Problema cu vizele bate pasul pe loc. Ei nu vor sa schimbe nimic, doar declarații generale. Noi (romanii, cehii si bulgarii) amenințam cu nevotarea tratatului de liber schimb. Problema e ca pana si tratatul s-a impotmolit in negocierile dintre Comisie si Guv. Canadei.

   In orice caz, chiar daca vom avea Fericitul caz in care se ridica vizele, este vorba de cele turistice, nu vizele de sedere sau munca. Regimul imigratiei e altceva. Ei si acum sunt permisivi, adică au o cota anuală de imigranți primiti in funcție de profesii. Va sfatuiesc sa va adresati consulatului in caz ca vreți sa emigrati in Canada.

   Succes!

   • 68 Isa Duta ianuarie 23, 2013 la 8:54 PM

    Si foarte bine fac domnule Bodu. Am citit toate comentariile lasate de diversi cetateni si cetatene si ma ingrozesc la gandul ca vreodata se vor ridica vizele pentru Canada.
    Romanii in Canada au o reputatie foarte buna spre deosebire de romanii care muncesc prin Europa…99.9% din cei care sunt aici in Canada au muncit mult si au facut eforturi financiare deosebite ca sa ajunga sa traiasca intr-o tara civilizata, departe de reputatia proasta creata in Europa de scursurile societatii romanesti.
    Citind comentariile de mai sus va puteti face o mica idee despre cui va ajuta cel mai mult si mai mult ridicarea vizelor: celor care vor sa vina cu viza turistica, dar sa ramana ilegal la munca la negru. Din toate comentariile sunt 3 sau 4 care realmente vor sa vina sa isi viziteze rudele si sa se intoarca inapoi in Romania. Cei care au rude in Canada dar nu au bani sa faca o vizita, nu vor avea bani sa viziteze nici dupa ridicarea vizelor, cei care vor insa sa ramana ilegal aici, cu siguranta vor face toate eforturile sa faca rost de acesti bani…
    Este un proiect care probabil odata reusit va va aduce multa faima si veti profita din plin in cariera politica, insa cei 200000 de romani din Canada, raman totusi romani…ce faceti pentru ei?

   • 69 sbodu ianuarie 24, 2013 la 6:27 AM

    Problema canadienilor era mai degrabă cu cei care vin cu viza turistică si, odată ajungi acolo, cer azil politic. De aia ne tot cer, ca si condiție la ridicarea vizelor, integrarea tiganilor. Lucru imposibil, evident.

 35. 70 cris,,, ianuarie 27, 2013 la 7:38 PM

  Isa draga….ai generalizat cumva in comentariul tau??Sper ca nu…iti este caldut acum???Bun …lasa-i si pe altii sa se incalzeasca…nu te lasa inundata de egoism ca o sa-ti mearga rau…sunt multi care au adus multe probleme imaginii Romaniei si multi care muncesc poate mai mult decat tine…dar imprejurarile nu le dau voie sa se ridice mai mult si cautam solutii….nu dormim….ar fii mai rau daca nu am mai avea iluzii si sa credem ca nu mai avem sanse la mai bine…Eu as zice ca pe pamantul acesta este loc pentru toata lumea,sau vrei sa traiesti doar tu….singurica….tu de ce ai plecat de acasa???In fine…nu mai conteaza…nu ai generalizat ….nu-i asa?????

  • 71 Isa ianuarie 28, 2013 la 1:51 PM

   Cris,,,
   Nu generalizez ca nu am de ce…realitatea este unica pentru fiecare…Solutia legala ca sa vii in Canada si sa ramai este foarte simpla: depune dosar de imigrare…pe unul din programele provinciale sau pe programul federal…sunt vreo 3-4 alternative. E suficient sa te informezi si cu siguranta poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine.
   Eu nu am nimic impotriva celor care vor sa vina legal si sa isi refaca viata aici…insa nu doresc ca persoane certate cu legea prin Europa sa poata sa isi i-a un bilet de avion si la aterizare, asa cum spunea si domnul Bodu sa „ceara azil politic” pe cine stie ce motive aberante.
   Poate ti se pare ciudat dar guvernul Canadei considera ca Romania este in urma in ceea ce priveste minoritatea rroma (adica rromii sunt inca persecutati in Romania cu alte cuvinte pentru ca nu ii ajutam sa se integreze – sa le oferim locuri de munca, acces la educatie, etc)…si atunci cel putin aceasta minoritate, teoretic poate cere azil politic cand ajunge pe taram canadian…
   Sunt deja multi romani care ajung ilegal in Canada pe filiera Mexic-USA-Canada, si ii vezi mereu prin ziare ca au furat, au copiat carduri, furt de identitate, etc…
   Vin cu avionul pana in Mexic, trec granita pe jos in State, iar odata ajunsi in State e foarte simplu sa treci in Canada ilegal prin anumite puncte de frontiera…
   Eu nu traiesc singurica, ci sunt bine mersi inconjurata de o multime de romani si alte natii…adica exact ceea ce am cautat cand am venit in Canada…oameni de calitate…asta este avantajul vizelor, nu lasa pe oricine!

 36. 72 cris,,, februarie 6, 2013 la 3:10 PM

  Buna Isa….inteleg perfect ce spui…ai dreptate…sunt atea de discutat pe tema asta…ma bucur ca esti bine si asta doresc tuturor…eu sunt putin obosita acum ,pt.ca am muncit mult si m-ai am de tras ca sa ajung in punctul in care sa spun gata…e totul okkk…hehehe…Va doresc tuturor numai bine!!!!!!!!

 37. 73 cris,,, februarie 6, 2013 la 3:40 PM

  Buna ziua d-le Bodu…vorbind cu Isa,colega noastra de pe blog,sau prietena (daca imi da voie sa-i spun asa),mi-a venit ideea sa va intreb tot pe dvs.depre o problema legata de Mexic…Pe scurt.fiica mea locuieste acolo pt.ca este casatorita de cativa ani cu un mexican …problema este ca i-au expirat pasapoartele ei si copiilor si nu le poate schimba pt,ca i se spune ca nu avem consul si de moment ,daca are o urgenta ,poate sa obtina doar o foaie de drum sa mearga personal in Rom.,cu copii sa-si schimbe actele…si asta dureaza de cateva luni…eu personal am sunat de aici din Spañia(pt.ca aici locuiesc de 10 ani) si imi raspunde mereu o doamna,, tipica de birou de Rom.”ce spune ca-i pare rau ,dar nu stie ce raspuns sa ne dea…ai cui suntem noi???Ai nimanui…Ea este prizoniera pe teritoriul Mexican (pt.ca vrea sa plece ),din cauza autoritatilor romane pt.ca nu ii intereseaza nici cat negrul de sub unghie ca o romancuta cu 3 copii mici sta intr-o disperare pe teritoriul unei tari ,doar pt.ca nu are un act in vigoare si daca o trimit in Rom.sa rezolve….bun…sa plateasca si transportul unei femei care face o facultate si creste si 3 copii si mai si munceste(e de inteles ca trebuie sa intrerupa munca ca sa mearga la plimbarica in Rom.)…deci…ce implica toate astea???D-le Bodu….nu mi-am vz.fiica si nepoteii de doi ani,doar pe fb.Aveti dvs.un raspuns?Va multumesc anticipat!!!!

 38. 74 lucialucia9999 februarie 23, 2013 la 5:35 PM

  Nu vreau sa va spun decat ca sotul meu e nascut in Bucuresti,cetatean canadian,a plecat in Canada pe 2 iulie 2012,si astept sa plec si eu…intre timp ne-am imbolnavit amandoi de stress,tensiune arteriala din cauza ca nu ne putem vedea…formalitatile dureaza enorm..el a facut un atac cerebral minor,a facut o operatie de desfundare a arterelor,acum e bine…si asteptam sa pot pleca si eu….ne-a distrus sanatatea aasteptarea asta dupa viza….suntem un cuplu extrem de unit si legat si ne este foarte greu….sa nu fie nimeni in pielea noastra….depresia e la cote maxime in cazul nostru…vorbim la telefon de 20 de ori pe zi….in fine…e groaznic…

 39. 77 dorina februarie 25, 2013 la 9:50 PM

  buna seara!de curand am obtinut cetatenia si pasaportul maghiar, as dori sa plec in vacanta in canada, intrebarea mea este ca daca as folosi pasaportul maghiar as mai avea nevoie in prealabil de viza turistica de la ambasada canadei?, si in cazul in care in perioada vacantei as gasi un angajator unde sa muncesc acesta poate sa imi faca contract de munca ca sa raman acolo conform legii canadiene?
  va multumesc frumos

  • 78 sbodu februarie 25, 2013 la 11:18 PM

   Pt pasaportul maghiar nu se cere viza. In ceea ce privește munca, tb făcute alte formalitati. Va puteți interesa la consulat aici sau acolo la ministerul imigratiei. Succes!

   • 79 dorina februarie 25, 2013 la 11:26 PM

    multumesc pentru vestea buna pe care mi-ati dat-o si promptitudinea cu care mi-ati raspuns, chiar asteptam raspunsul dumneavoastra

 40. 80 Ema aprilie 3, 2013 la 1:24 PM

  Buna ziua,
  Sotul meu lucreaza in Canada cu contract de munca, dar nu este cetatean canadian sau rezident. As vrea sa merg in vizita la el de sarbatorile de iarna, dar nu stiu exact ce procedura sa urmez. El nefiind cetatean canadian sau rezident nu stiu daca poate sa imi faca invitatie…
  Exista o alta procedura prin care as putea aplica pentru viza de turist pe baza contractului sau de munca?
  Va multumesc!

  • 81 sbodu aprilie 19, 2013 la 10:18 AM

   Din cate stiu eu, pentru a putea trimite invitatie tb sa fii cetatean. Cel mai simplu ar fi sa gaseasca sotul un coleg/prieten cetatean, care sa faca invitatia.

 41. 82 Fane Stanciu aprilie 4, 2013 la 3:10 PM

  Domnule Bodu ce se mai aude referitor la vizele turistice,credeti ca chiar daca nu curand,in 3 ani maxim se poate da drumul in Canada,ca turist?

 42. 83 henea geanina iunie 9, 2013 la 6:08 PM

  daca am un contract de munca trimis de acolo si nici un fel de alta problema poate fi respinsa viza pe motiv ca nu stiu limba engleza ? felicitari pentru demersuri !

 43. 85 Fane Stanciu iunie 28, 2013 la 7:24 PM

  Domnule Bodu va rog sa imi raspundeti,eu am fost cand eram minor in Canada,am stat 5 luni,si am mai incercat sa plec dar m-au refuzat de vreo doua ori,acum o sa primesc o invitatie sau contract de munca de acolo nu stiu exact.Important e sa stiu daca trebuie sa zic adevarul sau sa mint la ambasada ca am mai fost refuzat sau nu,am mai multe sanse sa imi dea viza daca zic ca nu am mai fost refuzat?Apar la ei acolo in datele lor ca am mai fost refuzat?Ce e bine sa le zic,Va rog raspundeti-mi

 44. 87 Fane Stanciu iunie 29, 2013 la 1:39 PM

  Multumesc de raspuns ,eu oricum trebuie sa bifez in formular unde scrie Ati mai fost refuzat?apoi la interviu daca ma intreaba trebuie sa spun da,ca in formular:)Nu stiu daca pe langa contract de munca trimis trebuie si o invitatie

  • 88 sbodu iunie 29, 2013 la 2:16 PM

   E un formular-tip pe care tb sa îl completeze angajatorul. Dar refuzul anterior s-a făcut pentru o viza turistică, presupun. Acum cereti o altfel de viza, de munca

 45. 89 Fane Stanciu iunie 29, 2013 la 7:15 PM

  Da exact

  • 90 Fiorella iunie 30, 2013 la 4:37 AM

   domnu Bodu eu vreau sa-i fac o viza turistica cu mai multe intrari pt fiul meu vitreg minor de 13 ani aveti vre-un sfat???? Plus ce se mai aude de vizele turistice………….Eu sunt Cetetian Canadian si ma chinui de anii de zile sa-l aduc pe sotul meu si fiul vitreg in Canada avem 2 copii la mijloc dar sincera imi este greu cu bani de depunerea actelor si suferim cu toti din cauza despartiirii

   • 91 sbodu iulie 1, 2013 la 1:18 PM

    Pai aplicați pt viza, nu stiu care sunt condițiile acordării unui minor. Probabil ca ar trebui sa scrie pe site-ul consulatului.

    Cu vizele nu se aude nimic. Ma indoiesc sincer ca au de gând sa le ridice vreodată. România nu exista pe harta, pt Canada iar colegilor din UE nu prea le pasa.

 46. 92 aurora iulie 3, 2013 la 5:48 AM

  am sotul in canada de ani de zile avem un baietel odata la 1an poate si mai mult vine aksa sa ne vada nu suntem bogatii si nici nu avem propietatii sau conturii bankre de unde sa le scot fratiilor k sa le pot demonstra k ma intorc si sa imi dea o amarata de viza …e foarte greu …speranta este …jos vixele..

 47. 94 camelia iulie 4, 2013 la 8:53 AM

  Sotul meu e in Canada,a depus dosarul de sponsorizare si stam din 27 februarie sa ma cheme cineva dupa viza….se descurca extrem de greu singur,e stress-ul mare de tot…a facut si un atac cerebral,acum e bine dar stressul exista pt ca sotia lui,adia eu,nu e langa el sa-i mai usueze viata…..am trims o scrisoare la ambasada de la bucuresti,am primit un raspuns dupa o luna,un mesaj sec,sa asteptam…..cat sa mai asteptam?…pana moare unul dintre noi de atata stress?…..el e la pamant…..muceste toata ziua sa dea bani
  la statul canadian…..e clar ca cei de la ambasada nu urmaresc reintregirea familiilor…..parca fac totul impotriva….e scandalos….

 48. 103 samira petrescu iulie 5, 2013 la 11:27 PM

  Stimate domnule bodu,am fost in canada,m-am intors mai devreme decat a fost necesar,acum am aplicat din nou pt viza de turist si am fost refuzata.Mentionez ca refuzul a fost pe motiv ca nu am destue legaturi cu romania si ca cei care m-au invitat nu au destule mijoace materiale sa ma sustina.Banuiesc ca nu realizeaza ca am trei copii,doi dintre ei ii lasam in romania,si ca unul dintre cei care m-au invitat este un avocat de mare succes in Montreal..Evident,plangerea facuta la ambasada va avea acelasi rezultat negativ.Unde trebuie sa apelez si cu cine sa ma lupt?M-am saturat de umilirea continua la care ne supune aceasta tara.Va multumesc.

 49. 108 Fane Stanciu iulie 10, 2013 la 2:00 PM

  Domnu Bodu din cauza ca sunt disperat sa plec din nou in Canada la unchiul meu va intreb Daca primim invitatie eu si mama care e pensionara de la unchiul din Canada,el lucreaza la o companie aeriana,are cu ce sa ne intretina cat stam acolo,sunt sanse sa primim viza?Mamei i-ar da viza sigur,e pensionara are dreptul sa mearga la sora ei dar nu sunt sigur daca imi da mie daca nu am documente,nu sunt salariat sa arate ca ma intorc inapoi.Desi am mai fost refuzat de 2 ori pana acum,am pe pasaportul cel vechi viza cand am fost la varsta de 17 ani si le arat ca am respectat termenul de sedere cat am fost in Canada

  • 109 sbodu iulie 10, 2013 la 2:08 PM

   Tb sa dovedti legături strânse cu RO, ca aveti motiv sa va întoarceti: salariu bun, proprietăți, conturi in banca. Adică nu aveți motive sa cautati de lucru in Canada

 50. 110 lenu august 1, 2013 la 4:37 AM

  ma bucur din suflet pt ca rasp.la anumite intrebari .Eu acum locuiesc in canada de aproximativ 3 ani si sotul meu de 6 ani 2 ani am facut naveta la bucuresti pt. viza de turist si de fiecare data a fost refuz ,sotul meu a aplicat de rezidenta binenteles ca am primito si santem ok vizitam RO. in fiecare an. intrebarea mea era in urma cu 5-6ani de ce nu primeam viza de turist avand in vedere ca sotul a venit cu contract de munca in canada si eu prezentam toate doc. act imobil acte firma studi ect.am uitat sa mentionez ca au venit 6 baieti imp. toti la aceeias companie si doar unul dintre ei a reusit sa isi aduca nevasta inainte de rezidenta acum stiu rasp. dar as fi curioasa ce credeti d-voastra ,dupa care am sa va sp rasp. guvernului canadian. M-AS bucura din suflet sa imi rasp.pt ca am citit toate comentarile si imi imaginez ca nu s-au schimbat multe pt ca foarte multe cazuri care soti veniti cu contract si nevestele nu primesc viza de turist .va multumesc

  • 111 sbodu august 1, 2013 la 3:14 PM

   Am ajuns sa cred, din păcate, ca acordarea vizelor e o loterie. Canadieni implementeaza acum legea lor privind imigratia, adoptată de curând. Au zis ca vor sa evalueze efectele si, dacă sunt pozitive, in max 2 ani sa ridice vizele. Nu știu ce sa zic. Eu sunt sceptic

   • 112 Maria august 13, 2013 la 1:24 AM

    Buna ziua, D-l Bodu ar fi bine daca ati mai insita pe aceasta tema cred ca sunteti singurul care o poate face si multi au sperante de a se ridica vizele astea. Toate cele bune

   • 113 sbodu august 13, 2013 la 8:10 AM

    Multumesc, chiar ma agit. Păcat ca sunt singurul, ceea ce imi face sarcina mult mai grea. Oricum, am ajuns la jumătatea drumului, in sensul ca i-am convins sa își schimbe legislația privind azilul. Acum ei sunt in faza de implementare si evaluare si au zis ca sunt optimiști. Problema e ca aceasta faza va dura 2-3 ani…

 51. 114 Ionela R august 19, 2013 la 3:43 PM

  Buna ziua dle Bodu,
  Sotul meu este cetatean canadian, iar la inceputul lunii sept va fi gata si va depune dosarul pentru sponsorizarea mea. Din experienta credeti ca am sanse sa obtin viza turistica dupa ce sotul meu va fi acceptat ca si sponsor? Dureaza prea mult procesarea dosarului si ar fi groaznic sa nu fim impreuna atata timp. Multumesc,

 52. 116 Fiorella octombrie 17, 2013 la 2:55 AM

  domnu bodu cum merge cu vizele turistice?

  • 117 sbodu octombrie 17, 2013 la 3:01 PM

   Luna trecută PE a adoptat un raport legislativ pe reciprocitate in materie de vize. Adică daca un stat terț nu ridica vizele unui stat membru, tomatele celelalte state membre vor institui vize statului terț. Procedura de punere in aplicarea regimului reciprocitatii este insa de durata, adunate înseamna vreo 36 de luni. Sper ca măcar sa fie un instrument de presiune si canadienii sa le ridice mai devreme.

   • 118 Bob Vlad octombrie 18, 2013 la 5:01 PM

    Păcat ca acordul de liber schimb a fost deja semnat din cate am auzit la știri….sa cam terminat se pare ca suntem Condamnați să rămânem cu vize…:(

   • 119 sbodu octombrie 20, 2013 la 9:39 AM

    Probabil ca va fi si ratificat, având in vedere ca Cehiei i s-au ridicat vizele, deci eurodeputații cehi nu se vor mai opune ratificării. Am rămas doar cei 50 de romani si bulgari, in loc de 80.

 53. 120 Ionut octombrie 18, 2013 la 4:34 PM

  „Felicitari”
  Cehia a reusit ridicarea vizelor…….Romania NU

  • 121 sbodu octombrie 20, 2013 la 9:41 AM

   Cred ca „felicitările” trebuie sa le adresati guvernului. Noi am făcut ce trebuia făcut, am aprobat activarea clauzei de solidaritate. Doar ca e o procedura foarte lunga.

 54. 124 Fane Stanciu octombrie 25, 2013 la 1:12 PM

  Eu va felicit Domnule Bodu ca va luptati pt a ne scapa de vize,sper sa nu fiti singurul care se lupta,nu stiu de ce e tematoare Canada sa ne scape de vize,probabil le e frica ca ajung rromi in tara lor dar ar trebui sa faca ei in asa fel incat odata ce ai ajuns in Canada sa aiba ei o metotda,sa stie adresa unde o sa stai ,sa stie ce faci unde sa te gaseasca daca faci lucruri ilegale.Eu nu am de gand sa raman acolo pt ca e greu si acolo,m-as multumi sa merg acolo la matusa 6 luni,apoi sa ma intorc,si din nou sa plec si tot asa,sa mearga si mama la sora ei…Poate cel tarziu la anul scapam de vize,asa cum le-a scos vizele cehilor asa pe neasteptate sa ni le scoata si noua

  • 125 sbodu octombrie 25, 2013 la 11:43 PM

   Mersi, intr-adevăr țiganii sunt motivul. Ajung acolo cu vize turistice si cer azil politic pt discriminare

   • 126 Ionela R octombrie 26, 2013 la 8:00 AM

    Iar din cauza lor (a tziganilor) au de suferit oamenii de buna credinta…. sotul meu este cetatean canadian de 18 ani, a depus dosar de sponsorizare pentru mine si a fost acceptat ca sponsor in numai 10 zile, dosarul plecand la Bucuresti unde va sta 13 luni!!!!!…am solicitat viza turistica sa putem fi impreuna o perioada buna de timp pana se va procesa dosarul meu si…mi s-a refuzat. Nici nu stim cum sa procedam…vorbim de zeci de ori pe zi la telefon, schimbam zeci de mesaje, incercam sa fim in contact permanent, insa este foarte dificil…sotului meu ii este din ce in ce mai greu sa se concentreze la munca…in 13 luni, oricat de puternic ai fi, e greu sa mentii o relatie. Daca credeti ca imi puteti da un sfat, il astept cu nerabdare. Multumesc!

   • 127 sbodu octombrie 26, 2013 la 9:01 AM

    Încercați sa depuneți de la un consulat din afara României, poate se misca mai repede.

 55. 128 Fane Stanciu februarie 8, 2014 la 12:04 PM

  Domnule Bodu se pare ca au aparut vesti bune.Comisia Europeana someaza Sua si Canada ca in 6 Luni daca nu ridica vizele pt romani vom pune si noi vize pentru americani,e adevarat? e posibil sa scapam de vize dupa 6 luni?

  • 129 vasile martie 5, 2014 la 10:24 PM

   Stimate Fane,
   Comisia Europeana are atata putere asupra deciziilor luate in Parlametul Canadian cata putere are usturoiul asupra vampirilor ! Nada !.
   Citeste ultimele articole legate de emigrare/vise de pe Citizenship and Immigration Canada daca vrei sa fi la curent si lasa-l pe Dl Bodu sa lupte cu excroci din economia romaneasca . Ca face treaba mai buna acolo decit in a prezice ce face sau nu face Canada cu vizele pt Romani.

   Cu respect un „norocos” din Canada

 56. 130 Fiorella februarie 8, 2014 la 5:07 PM

  Domnu Bodu eu sunt In Canada si am depus actele pentru sotul meu si fiul meu vitreg. De cate am inteles actele au ajuns deja in Romania dar decad au ajuns actele eu am devenit foarte bolnava cu inima si o sa am nevoie de operatie. Eu sunt aicia singura cu 3 copii am nevoie de sotul meu aicia. Exista ceva ce as putea sa fac sa grabesc actele un pic????

 57. 131 Micu Maria Magdalena februarie 12, 2014 la 6:02 PM

  Dupa tot ce am citit aici incep sa cred ca nu voi obtine niciodata viza,in niciun caz in aceasta viata…Motivul pentru care am fost refuzata esta ca lucrez in Franta si nu am un istoric al calatoriilor,orice ar insemna asta ptr ca de calatorit am calatorit in Europa,nu pe alt continent…Voi aplica din nou pentru o viza turistica in aprilie si desi nu am mari asteptari sper din tot sufletul sa o obtin.Sunt o persoana corecta,de buna credinta,dar ei nici macar nu te lasa sa dovedesti asta,ca te vei intoarce atunci cand spui ca o vei face…Nici nu-si dau seama cate vieti distrug doar refuzand viza.Incredibil,daca stam si ne gandim in ce secol traim.Sper sa auzim de vesti mai bune cat mai curand,multumesc!!!

 58. 132 Crys martie 31, 2014 la 1:04 AM

  Daaa….bine spus…nici nu isi dau seama cate familii sunt despartite din cauza politicii lor…ne hranim cu sperante!!!!

 59. 133 Elena Hermina Barbullushi iulie 16, 2014 la 6:43 AM

  buna ziua se stie vreo noutate ca cele 6 luni au trecut.

 60. 134 Mihai august 17, 2014 la 5:28 PM

  Stimate domnule eurodeputat,
  Va rog sa continuati demersurile pe care le-ati inceput cu privire la eliminarea vizelor pentru romani. Nu mi se pare normal sa iti refuze viza pentru nici un motiv plauzibil. Sunt mii de romani care ar vrea sa isi vada rudele macar o saptamana, si se lovesc de aroganta si rutina unui ofiter de vize care ia un teanc de dosare pe masa si un teanc il arunca la gunoi..te obliga sa iti cumperi bilete de avion dus-intors, acte peste acte, dovezi ca nu esti un infractor, ca ai 2 lei in cont si tu doar doresti sa ii strangi in brate pe cei dragi pentru o scurta perioada de timp…
  Nu le-as permite sa mai intre in Romania fara viza…de ce nu mai avem curajul sa tinem fruntea sus, sa nu fim presul tuturor…
  Va multumesc pentru ceea ce faceti pentru noi romanii cinstiti, adevarati care nu dorim altceva decat sa ne fie respectat dreptul la libera circulatie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
octombrie 2011
L M M J V S D
« sept.   nov. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

 • 115.339 hits

%d blogeri au apreciat asta: