Scuze si demitere!

Având in vedere argumentele ridicole cu care au motivat obiecția de neconstituționalitate depusă pe data de 25 noiembrie 2011 la CCR împotriva legii de modificare a actualei Ordonanțe privind câinii fără stăpân, ar trebui ca PSD si PNL să își ceară scuze in mod public față de toate victimele făcute de maidanezi de la acea data pana in prezent.

Citez din motivația obiecției:
– proiectul de lege încalcă Conventia europeană pentru protecția animalelor de companie
– contravine demnității umane, întrucât eutanasierea este o măsura violentă, traumatizantă, care împiedica libera dezvoltare a personalități umane
– eutanasierea în masă a câinilor va periclita existența rasei comune și va produce dezechilibre previzibile, ceea ce încalcă dreptul populației la un mediu sănătos și echilibrat ecologic
– prevede limitări injuste ale dreptului de proprietate privată al adoptatorului a mai mult de doi câini, întrucât acesta trebuie sa îndeplinească unele condiții privind spațiul de locuit. In acest fel se aduce atingere si vieții private a cetateanului
– proprietarii câinilor fără stăpân sunt discriminați in raport cu proprietarii altor specii de animale fără stăpân, întrucât aceste din urmă animale nu pot fi eutanasiate.

Dacă situația nu ar fi tragică, probabil că citatele enumerate ar putea fi din Caragiale. Dar nu sunt. Nu sunt o glumă proastă ci fac parte din realitatea cotidiană si prezentă.

Cum însă și glumele proaste sunt, in acest moment, o dovada de imbecilitate politică, cer în același timp consilierilor generali ai municipiului București să procedeze de îndată la revocarea mandatului de viceprimar general al lui Marcel Nicolaescu, in temeiul art. 57 alin. 4 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, pentru declarațiile deplasate făcute ieri. Acesta a afirmat: „am luat toate măsurile, am mutat toți câinii pe stadionul Dinamo” (unde va avea loc meciul România – Ungaria).

8 Responses to “Scuze si demitere!”


 1. 1 Didi Septembrie 5, 2013 la 1:35 PM

  Conventia europeana pentru protectia animalelor de companie este o gluma domnule europarlamentar?
  Din 2004 incoace, ce masuri legislative si/sau administrative ati luat pentru reducerea numarului cainilor fara stapan (prin metode care nu cauzeaza dureri, suferinte sau temeri evitabile)? Ati incurajat sterilizarea?
  Ce program guvernamental de control al bolilor este in derulare, „exceptie referitoare la capturarea, detinerea si sacrificarea animalelor fara stapan”? Daca tot vreti eutanasierea tuturor…

  • 2 sbodu Septembrie 5, 2013 la 2:29 PM

   Ce măsuri am luat eu? 🙂

   • 3 Didi Septembrie 5, 2013 la 2:38 PM

    Colegii D-voastra? La prima si a 3-a intrebare?

   • 4 sbodu Septembrie 5, 2013 la 2:46 PM

    Întrebați-l pe dl. Blaga, Vass, Boagiu etc. care conduc partidul. Eu am fost si sunt un simplu membru, fără funcție politica. Răspunderea pentru un întreg partid vine doar odată cu funcția politica. In lipsa ei exista doar răspunderea pentru propriile acțiuni administrative. Eu răspund deci pt ce am făcut eu, la ANAF sau PE nu pt deciziile altora, la care nu am participat si pe care nu le puteam influența, cum nu le pot nici acum.

 2. 5 Didi Septembrie 5, 2013 la 4:34 PM

  Raspund eu la prima si a 3-a intrebare? Poftiti „gluma proasta” – sa citez din Conventia europeana pentru protectia animalelor de companie:

  „Reducerea numarului de animale fara stapân
  Atunci când o parte estimeaza ca numarul de animale fara stapân constituie pentru ea o problema, ea trebuie sa ia masurile legislative si/sau administrative necesare pentru reducerea numarului acestora prin metode care nu cauzeaza dureri, suferinte sau temeri evitabile.
  b) Partile sunt obligate sa respecte:
  (i) identificarea permanenta a câinilor si pisicilor prin mijloace corespunzatoare care sa nu produca decât dureri, suferinte sau temeri usoare ori temporare, cum ar fi tatuarea însotita de înregistrarea numarului, precum si denumele si adresele proprietarilor;
  (ii) reducerea reproductiei neplanificate a câinilor si pisicilor si încurajarea sterilizarii acestora;
  Exceptiile la principiile stabilite în prezenta conventie, referitoare la capturarea, detinerea si sacrificarea animalelor fara stapân, nu pot fi admise decât daca acestea sunt inevitabile, în cadrul programelor guvernamentale de control al bolilor.

  Despre care boli sa discutam? Poate despre istericale, setea de sange, miserupismul…

  Demnitatea umana? Sa va citez din Decizia CCR:
  http://www.ccr.ro/files/products/D0001_122.pdf
  „De asemenea, Curtea observă că prin folosirea unei tehnici legislative inadecvate legiuitorul a adus atingere în final demnităţii umane, valoare supremă prevăzută la art.1 alin.(3) din Constituţie.
  Demnitatea umană, sub aspect constituţional, presupune două dimensiuni inerente, respectiv relaţiile dintre oameni, ceea ce vizează dreptul şi obligaţia oamenilor de a le fi respectate şi, în mod corelativ, de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale semenilor lor (a se vedea, în acest sens, şi Decizia nr.62 din 18 ianuarie 2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.104 din 12 februarie 2007), precum şi relaţia omului cu mediul înconjurător, inclusiv cu lumea animală, ceea ce implică, în privinţa animalelor, responsabilitatea morală a omului de a îngriji aceste fiinţe într-un mod de natură a ilustra nivelul de civilizaţie atins.”

  Despre care responsabilitate morala mai vorbim? Care nivel de civilizatie?

  • 6 sbodu Septembrie 5, 2013 la 5:45 PM

   Ar fi fost corect sa imi citați întreg articolul, nu trunchiat…

   a) Astfel de masuri vor indeplini urmatoarele conditii:
   (i) daca astfel de animale trebuie sa fie capturate, aceasta trebuie sa se faca in functie de natura animalului, producand minimum de suferinte fizice si psihice;
   (ii) daca animalele capturate sunt adapostite sau sacrificate, aceasta trebuie sa se faca in conformitate cu principiile prezentei conventii.

   Ideea e ca un animal nu trebuie sa sufere nici măcar atunci cand îl sacrifici. Or eutanasierea nu e sacrificare pt mancare halal.

   • 7 Didi Septembrie 5, 2013 la 6:08 PM

    Vorbim de animale de companie. Parca la ele se refera Conventia…”orice animal detinut sau destinat a fi detinut de catre om, în special pe lânga casa, pentru agrement sau companie”… nu si la porci sau gaini pentru ingrasat-halit. Si apoi, la articolul citat (art.12 – Reducerea numarului de animale fara stapân) se vorbeste explicit de cainii fara stapan.

   • 8 sbodu Septembrie 5, 2013 la 6:10 PM

    Era un eufemism (halal) legat de metoda de suprimare… Ma rog, succes in continuare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Septembrie 2013
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Blog Stats

 • 112,033 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: