Adoptatorul cainelui ucigas trebuie sa raspunda!

Am sesizat Politia Capitalei si Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara pentru a incadra fapta Asociatiei „Caleidoscop”, reprezentata prin Carmen Secareanu – Presedinte, cu privire la infractiunea de omor din culpa, conform art. 178 C. Pen., respectiv pentru contraventia prevazuta la art. 14 lit. a din Ordonanta de urgenta nr. 155/2001, cu modificarile si completarile ulterioare privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.

Conform art. 8 alin. 2 Ordonanta, adoptia cainilor de catre solicitanti se va face pe baza declaratiei-angajament al carei model este prevazut in anexele nr. 4 si 5 iar conform pct. 4 din angajamentul semnat, adoptatorul se obliga sa nu abandoneze cainele (in cazul in care nu il mai doreste, animalul trebuie predat Serviciului de gestionare a cainilor fara stapan).

In fapt, cainele care a omorat prin muscaturi un copil de 4 ani si l-a ranit pe fratele acestuia, de 6 ani, in zona Parcului Tei din Bucuresti, fusese adoptat de asociatia mai sus mentionata iar lasarea lui in libertate, din orice motive, constituie o incalcare a angajamentului care prevede fie pastrarea, fie predarea lui. Odata adoptat, cainele intra in paza juridica a adoptatorului care raspunde contraventional, civil si penal pentru acesta. O astfel de iresponsabilitate crasa din partea reprezentantilor asociatiei nu poate ramane nesanctionata cu maxim de celeritate. Nu poti face adoptii fictive indiferent de motiv, mai ales unul pur mercantil, legat de contractele cu primaria. Cine adopta un caine trebuie sa stie ca raspunde pentru animal exact ca pentru propria fapta.

Responsabilitatea civila bazata pe paza juridica a adoptatorului este independenta de orice culpa. Asadar raspunderea Asociatiei „Caleidoscop” este una obiectiva, nimic neputand inlatura raspunderea delictuala reglementata de art. 1375 si urm. C. Civ. In aceste conditii, ii incurajez pe parintii celor doi copii sa se indrepte impotriva asociatiei „Caleidoscop” si a persoanei care a semnat formularul de adoptie cu o actiune in pretentii.

 

Imi exprim compasiunea fata de familia copilului omorat intr-un mod salbatic si sper ca raspunderea contraventionala, civila si penala, chiar daca nu poate compensa pierderea unui suflet de om, sa aduca cel putin dreptatea pe care  legea o poate face.

Reclame

3 Responses to “Adoptatorul cainelui ucigas trebuie sa raspunda!”


 1. 1 ioana septembrie 4, 2013 la 12:01 PM

  Felicitari pentru initiativa!
  Sunteti printre putinii politicieni care au avut curajul sa ia masuri pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai intample.

 2. 2 Octavian Arambasa septembrie 4, 2013 la 12:07 PM

  Stiamte Domnule Bodu, va felicit pentru aceasta initiativa !!! Acei criminali trebuie sa raspunda intr-un fel pentru acesata tragedie. Poate duceti lucrurile si mai departe si reusiti sa faceti ceva si cu acea lege blocata in Parlament sa fie aprobata si sa scapam de animalele de pe strazi. Felicitari inca o data ! Octavian Arambasa

 3. 3 Matrix septembrie 6, 2013 la 2:47 AM

  Poate ai sprijina cineva pe parinti si cu niste bani nu numai cu sfaturi sa faca fata unui proces indelungat si f. costisitor…impotriva unei asociatii care sigur are f. multi bani si avocati ca sa scape de orice acuzatie…!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
septembrie 2013
L M M J V S D
« aug.   oct. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Blog Stats

 • 112,622 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: