Scrisoare deschisa catre Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu

Domnule Ministru,

Va atrag atentia, in legatura cu privatizarea CFR Marfa ca, in lipsa unei notificari catre Comisia Europeana cu privire la conversia datoriilor in actiuni, exista riscul maxim ca DG Competition sa declanseze o investigatie care sa duca la recuperarea ajutorului de stat. Mentionarea, in preambulul ordonantei de urgenta privind conversia (OUG nr. 61/2013), a Comisiei Europene (alaturi de FMI si Banca Mondiala) nu tine loc de notificare catre DG Competition.

Cum conversia datoriilor CFR Marfa a fost facuta dupa ce, in prealabil, prin aceeasi ordonanta de urgenta au fost transferate datorii de la CFR SA (detinatorul infrastructurii), in schimbul compensarii datoriilor CFR Marfa fata de CFR SA, este evident ca s-a dorit ca operatorul CFR Marfa sa nu aiba datorii catre detinatorul infrastructurii, CFR SA. Adica sa ii creasca valoarea de piata.

Cum riscul de care vorbeam mai sus este real, lucru pe care nimeni nu il poate ignora, inclusiv unicul participant ramas in cursa pentru privatizarea CFR Marfa, nu pot trage decat concluzia ca, imediat dupa privatizarea CFR Marfa, va incepe un proces de transfer cu titlu gratuit sau pseudo-gratuit a tuturor activelor CFR Marfa, astfel incat, dupa terminarea investigatiei de catre DG Competition, sa nu mai existe posibilitatea recuperarii ajutorului de stat deoarece compania nu va mai avea niciun activ vandabil, lichidarea fiind eminenta.

In concluzie, va asumati gestionarea unei fraude de proportii care va arunca, din nou, Romania la marginea lumii civilizate. Stiu ca nu va intereseaza, dar poate ii intereseaza pe cei care v-au trimis in fruntea ministerului, prin votul lor.

Reclame

1 Response to “Scrisoare deschisa catre Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu”


  1. 1 molnar endre iunie 24, 2013 la 2:38 PM

    buna ziua.rog pe domn ministru al transporturilor sa de-a o lege mai aspra firmelor de transport marfa si in special transport persoane.controale mai dese acestor firme.persoanele desemnate sa fie persoane bine motivate financiar.am prieteni si fosti colegi care lucreaza la diferite firme de transport care nu prea respecta pauzele saptamanale,se folosesc tot felul de manevre,cum ar fi scrisorii de concediu se folosesc carduri al altor colegii.mentionez ca eu nu am lucrat mult in tara asta dar ce vad si ce aud imi face greata..Sa tot aud pe bieti oameni ca nu pot face nimic ca unul are pe nu stiu care pila in parlament si guvern,la urma urmei totul e pe corupie cladit.deacea suntem clasati in europa cei mai slabi,soferi.In special aici in judetul cluj cele cateva firme de transport persoane care sunt toti sunt cu licitati de transport luat pe baza de pile zis in romaneste.va multumesc si sa auzim de bine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
iunie 2013
L M M J V S D
« apr.   aug. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Blog Stats

  • 114.380 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: