Renuntarea la prejudiciu de catre ISC, in dosarul „Trofeul Calitatii”, trebuie imputata reprezentantului legal al ISC. Sesizare Curtea de Conturi

Domnule Presedinte,

Va solicit ca, in temeiul art. 3 alin. 2 din Legea nr. 94/1992, republicata, privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi a Romaniei, sa va autosesizati cu privire la faptul ca Inspectoratul General in Constructii (ISC), prin reprezentantiul sau legal, Constantin Adrian Balaban Grajdan -inspector general, a renuntat la calitatea de parte civila in Dosarul penal 2470/2012 („Trofeul Calitatii”), aflat in recurs pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In adresa nr. 22/22.05.2012 remisa instantei, reprezentantul legal al ISC considera ca nu exista nici un prejudiciu adus institutiei publice pe care o conduce, desi instanta de fond stabilise, prin hotararea judecatoreasca recurata, un prejudiciu de 64,8 miliarde lei.

In motivarea solicitarii sale, reprezentantul legal al ISC ignora o hotarare judecatoreasca prin care se stabileste prejudiciul respectiv, care capata astfel certidunie si lichiditate. Acesta considera ca relevanta nu este hotararea judecatoreasca ci raportul de expertiza contabila, care stabileste prejudiciul ca inexistent. Acest lucru nu poate fi retinut de Curtea de Conturi deoarece expertiza contabila (care nu poate raspunde oricum la obiective precum valabilitatea unor contracte sau capacitatea de reprezentare legala a structurilor interne ale ISC) este doar un mjloc de proba care a fost administrat de catre instanta de fond, alaturi de alte probe in dosar. Asadar relevanta este exclusiv hotararea instantei de judecata, ISC neputandu-se pronunta asupra modului in care instanta a administrat probele. Mai mult, nu are nici macar interes, din punct de vedere juridic si economic, sa nu tina cont de hotararea instantei prin care se constata calitatea sa de parte civila, indreptatita la recuperarea prejudiciului de 64,8 miliarde lei de la inculpati.

In aceste conditii, domnule presedinte, Curtea de Conturi ar trebui sa declanseze cu celeritate un control la ISC, in baza art. 22 lit. g) din Legea nr. 94/1992, nerecuperarea prejudiciului ca urmare a renuntarii la drept urmand a fi imputabila reprezentantului legal al ISC, simultan cu sesizarea organului de urmarire penala pentru savarsitea infractiunii prevazute de art. 64din Legea nr. 94/1992.

Sebastian Bodu
Deputat, Parlamentul European
Vicepresedinte, Comisia pentru Afaceri Juridice

DOMNULUI PRESEDINTE AL CURTII DE CONTURI A ROMANIEI

Reclame

1 Response to “Renuntarea la prejudiciu de catre ISC, in dosarul „Trofeul Calitatii”, trebuie imputata reprezentantului legal al ISC. Sesizare Curtea de Conturi”


 1. 1 Aya mai 30, 2012 la 10:42 PM

  MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II” CU SPRIJINUL LUI VASILE TOCU – DESEMNAT DE TRAIAN BASESCU SA CONDUCA ANCHETA IN CAZUL “TIGARETA II”

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 4)

  Monica Macovei a falsificat documentele de transport in cazul operatiunii Tigareta II (desfasurata pe Otopeni militar in 16/17 aprilie 1998) pentru a mistifica realitatea si a acoperi o operatiune de mare criminalitate transfrontaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu.
  Monica Macovei era, in epoca, avocat al firmei Business Woman.

  Monica Macovei a falsificat documentele in cazul Operatiunii Tigareta II fiind PREZENTA pe aeroportul miliar Otopeni, cand se descarcau tigarile (ea este femeia care a fost filmata in zona respectiva in acea noapte- si a carei identitate a fost ascunsa cu inversunare, in pofida faptului ca s-a insistat asupra prezentei femeii in acel loc, in acea noapte).

  Documentele falsificate de Monica Macovei au fost predate organelor de cercetare penala de catre Traian Basescu – in calitate de ministru al Transporturilor – devenind proba in Operatiunea “Tigareta II”..

  In fapt, Monica Macovei a falsificat Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament).

  Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena.
  Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca tigarile veneau de la Atena (in realitate, transportul venea de la Sofia).

  Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu “imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai:

  Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni?

  Cel care i-a furnizat Monicai Macovei formularul (in alb) tipizat apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS (in vederea falsificarii documentelor de transport si, astfel, acoperirii unei operatiuni de mare criminalitate organizata) este Vasile Tocu.

  Vasile Tocu, devenit inspectorul sef al Aviatiei Civile, este cel care, prin ordinul nr. 220/25.04.1998, a fost desemnat de Traian Basescu sa conduca ancheta cu privire la evenimentul din 16/17.04.1998 de pe Otopeni militar- “eveniment” cunoscut sub numele “Tigareta II”.

  Colaborarea legata de operatiuni de mare criminalitate organizata intre Vasile Tocu si firma Business Woman- al carei avocat era Monica Macovei- este anterioara momentului “Tigareta II”. In fapt, contrabanda cu tigari (in vederea operarii traficului tigari-armament) desfasurata de Jamal-al Atm si de generalul Florica au “beneficiat” de sprijinul lui Vasile Tocu, cel care avea si sarcina de a-i furniza Monicai Macovei tipizatele necesare pentru falsificarea datelor in vederea mistificarii realitatii contrabandei.
  Acesta este “secretul” promovarii lui Vasile Tocu din functia de comandant adjunct la AIBO (pe care o ocupa in 1996) pe functia de inspector sef al Aviatiei Civile (doi ani mai tarziu). In fapt, traficul tigari- armament -si descarcarea tigarilor din avion fara a fi vamuite se petreceau “intamplator” in turele lui Vasile Tocu (ceea ce a fost proba “fidelitatii” sale). Tigarile cu destinatia Business Woman erau descarcate din avion fara a fi vamuite si, apoi, incarcate in autovehicule- actiunea desfasurandu-se la platforma cargo a AIBO, la 10 m de sediul punctului vamal.
  Documentele de transport erau falsificate de Monica Macovei- avocat al firmei Business Woman- care era prezenta in zona respectiva.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
mai 2012
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Blog Stats

 • 112,512 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: