Efectul Luhan

Daca nu stiati, exista un europarlamentar numit Luhan. Nu stiu exact cate rapoarte legislative gestioneaza el in calitate de raportor, principal sau din umbra, insa un lucru e cert: este campion la comunicate de presa (pe care nu le preia, evident, nimeni, dar asta nu il descurajeaza ci din contra). Comunicate de presa pe toate subiectele, de la cresterea gainilor pana la programele spatiale europene. Adica, indiferent ce se dezbate sau se decide in Parlamentul European, subiectul dezbatut, respectiv decis devine obiect al unui comunicat de presa semnat de stimabilul Luhan. Nu neaparat si redactat ci doar semnat de el insa acest lucru este mai putin important deoarece continutul comunicatului este, oricum, ‘copy-paste’ dupa comunicatul oficial al Parlamentului European pe acelasi subiect.

Efectul urmarit este acela de a crea impresia dl. Luhan ar fi muncit pe branci pe subiectul respectiv, daca nu in calitate de raportor, macar in calitate de autor al unor amendamente esentiale. Sau macar al unor amendamente. Sau macar sa fi fost prezent in comisia parlamentara unde s-a dezbatut si votat. Sau macar sa fi trecut prin fata salii de sedinte in momentul respectiv. Doar ca salile de sedinta nu sunt pe acelasi etaj nici cu cantina, nici cu barul.

Evident ca dl. Luhan nu este membru al comisiilor parlamentare respective decat din nimereala. Evident ca dl. Luhan nu depune nici un amendament, nu ia cuvantul la dezbaterile din comisia respectiva si, la fel de evident, nici macar nu stie cine este raportor. Aceste lucruri de fapt nici nu conteaza pentru dl. Luhan, care se simte dator sa-si informeze concetatenii despre tot ce fac altii prin Parlamentul European, ca si cum ar fi fost rodul muncii sale asidue.

Ultimul comunicat de presa semnat de colegul Luhan se refera la certificatul de mostenitor european, raport votat in ultima plenara a Parlamentului European, dupa o dezbatere aprinsa in Comisia pentru Afaceri Juridice. Raportul in speta a fost gestionat de un coleg din Germania, Kurt Lechner, de profesie notar. Si care a avut intelepciunea sa prevada, printre altele, ca actele notariale sa circule liber pe intreg teritoriul UE si ca certificatul de mostenitor sa fie recunoscut de jure, indiferent de statul membru de unde actulul provine, fara a mai fi supus unei proceduri judiciare de recunoastere. Acest ultim lucru a devenit posibil datorita unor amendamente depuse de subsemnatul si acceptate de raportor (care are tot creditul pentru asta), desi Romania se afla sub Mecanismul de Cooperare si Verificare, ceea ce ar fi dus, in lipsa unei prevederi exprese, la o excludere a actelor notariale romanesti din circuitul liber european. Este adevarat ca un argument cu greutate in discutia cu raportorul a fost si faptul ca Romania nu a inregistrat fraude majore la nivel de acte notariale.

Ce-o fi inteles dl. Luhan din raportul cu pricina? Cu siguranta nimic. De altfel, acest lucru rezulta si din continutul comunicatului de presa facut – ca toate celelalte – pe banda rulanta, in care se spune ca noua procedura elimina conflictele dintre instantele nationale. Daca amicul Luhan ar fi avut habar de drept succesoral ar fi precizat ca este vorba de vorba de conflicte de competenta si nu de altfel de conflicte, ca sa nu inteleaga romanul, cititor avid de comunicate de presa, ca se pregateste vreun razboi in Europa.

Reclame

0 Responses to “Efectul Luhan”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
martie 2012
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 112,622 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: