MRU si Antenele

Confruntarea organizată de Antena 3 seara trecuta dintre Mihai Gâdea şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu va rămâne mult timp una „de manual” deopotrivă pentru politicieni şi jurnalişti.
Desfăşurată „în deplasare”, pe terenul lui Felix Voiculescu, şi cu participarea celui mai aprig „dulău” al său, emisiunea a pus faţă în faţă 2 lumi: o lume mică, a chiţibuşurilor jurnalistice fără conţinut împănate din plin cu militantism politic şi o lume articulată, logică şi coordonată a unui om politic de anvergură.
Practic, timp de 2 ore, în platoul Antenei 3 a avut loc reeditarea poveştii lui Gulliver în ţara piticilor Gâdea şi Badea, ale căror arme au părut doar nişte biete beţigaşe, incapabile de a crea nici cel mai mic efect distructiv.
Am asistat la un discurs calm, dar mai ales limpede, guvernat de o logică imbatabilă, fie ea supusă, în câteva rânduri, ironiilor moderatorului sau strădaniilor acestuia de a “smulge” măcar un headline scos din context pentru îngălbenirea ecranului cu breaking
news. Strădaniile lui Gâdea au eşuat într-o „ţopăială” pe teme mult prea „ieftine” şi nesemnificative pentru personalitatea şi discursul lui MRU.
Ruptura a fost evidentă pe tot parcursul emisiunii – practic, s-a lăsat impresia că între cei doi ar fi fost mai indicată filtrarea unui translator iscusit – din limba de lemn în limba română şi invers.

0 Responses to “MRU si Antenele”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Martie 2012
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 112,033 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: