Preşedintele Senatului confundă senin termenii de azilant şi refugiat. Ha, ha. Nastase ce zice?

Europarlamentarul Sebastian Bodu îi atrage atenţia preşedintelui Senatului Mircea Geoană că face o confuzie caraghioasă între termenii de “azilant” şi “refugiat”, lucru care demonstrează că a mers în vizita oficială din Canada complet nepregătit în a susţine cauza ridicării vizelor impuse cetăţenilor români, ca urmare a lipsei de interes. Aceasta intrucat ridicarea vizelor pentru noi nu are nici o legatura cu refugiatii, cum sunt Srilankezi, care ajung in Canada cu containerul, ci cu azilantii, in speta cu tiganii cehi care, odata ajunsi in Canada cu vize turistice, solicitau acordarea de azil. Si cum Romania, Bulgaria si Cehia au toate o comunitate tiganeasca reprezentativa, regimul vizelor a fost reinstaurat pentru cehi si mentinut pentru romani si bulgari.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană a emis, duminică, un comunicat de presă ca urmare a scrisorii deschise ce i-a fost adresată de către Sebastian Bodu în care i se solicita să comunice agenda cu care a plecat în vizita oficială din Canada, în condiţiile în care, într-o discuţie privata in Ottawa, afirmase că „subiectul vizelor este unul sensibil şi nu trebuie abordat”. În comunicatul Senatului se precizează că, în urma unei întâlniri cu ministrul canadian al apărării, Mircea Geoană a punctat faptul că „unul din principalele obstacole ale înlăturării regimului de vize, problema refugiaţilor, este în curs de rezolvare”.

„Bănuiesc că domnul Geoană se referă la faptul că autoritatile canadiene au în dezbatere, încă din primăvara acestui an, o legislaţie nouă privind azilanţii menită să scurteze serios procedura in cazul cetatenilor europeni, inclusiv cei apartinand unei minoritati etnice. Cred ca nu trebuie sa fii fost ministru de externe, precum dl. Geoana ca sa stii ca nu exista refugiati români, bulgari si cehi. Pentru o clarificare a deosebrii dintre termenii de azilant si refugiat ei, îi recomand d-lui Geoana sa citeasca din cursul de Drept international public al colegul său de partid, Adrian Năstase.

Sebastian Bodu s-a aflat într-o vizită în Canada în aceeaşi perioadă cu Mircea Geoană, ca membru al Delegaţiei Interparlamentare Mixte UE – Canada. Într-o scrisoare deschisă adresată, duminică, preşedintelui Senatului, Sebastian Bodu spune că România, împreună cu celelate două state membre UE care încă au impus un regim de vize din partea statului canadian – Bulgaria şi Cehia – au puterea, prin cei 70 de europarlamentari ai lor, să blocheze, în Parlamentul European, tratatul de liber schimb între Canada şi UE care ar urma să intre anul acesta în dezbaterea legislativului de la Bruxelles. „Am transmis clar oficialilor canadieni şi oamenilor de afaceri că libera circulaţie a bunurilor, serviciilor şi capitalului în absenţa liberei circulaţii a persoanelor este inacceptabilă”, se spune în scrisoarea deschisă.

3 Responses to “Preşedintele Senatului confundă senin termenii de azilant şi refugiat. Ha, ha. Nastase ce zice?”


  1. 1 ama Noiembrie 8, 2010 la 9:09 PM

    Sebi, chiar crezi ca merita efortul ?:D Imi vine sa rad, serios :D. Chiar nu-ti dai seama ca-ti pierzi vremeaa ?:)))…N-ai tu treaba cu G, tu continua sa cresti ca e bine ;). Tu poti! 😉

  2. 2 Sebastian Bodu Noiembrie 9, 2010 la 12:08 PM

    Napoleaon zicea ca prostia nu e un handicap in politica. Cata dreptate avea… E totusi, presedintele senatului´.

  3. 3 ama Noiembrie 13, 2010 la 12:46 AM

    Eu am ajuns la concluzia prostia se poate considera chiar „o calitate”, din pacate. Cu cat esti mai „pe intelesul multora”, cu atat e mai bine pentru tine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Noiembrie 2010
L M M M V S D
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Blog Stats

  • 112,033 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: