Comisia Europeana consideră că interzicerea totală a cianurii în activităţile miniere nu este justificată din punctul de vedere al mediului şi al sănătăţii

„În urma unei analize aprofundate a problemei, Comisia consideră că interzicerea totală a cianurii în activităţile miniere nu este justificată din punctul de vedere al mediului şi al sănătăţii. Legislaţia existentă, în special cea cu privire la managementul deşeurilor extractive (Directiva 2006/21/CE) include cerinţe precise şi stricte, care asigură un nivel adecvat de siguranţă a facilităţilor de management al deşeurilor miniere. Valorile limită pentru stocarea cianurii, prevăzute de Directivă, sunt printre cele mai stricte cu putinţă, iar în practică aceasta presupune o etapă de neutralizare a cianurii înainte de stocare. În lipsa unor tehnologii alternative mai bune (care să aibă un impact mai redus asupra mediului), o interdicţie generală a utilizării cianurii ar presupune închiderea minelor existente care operează în condiţii de siguranţă. Aceasta ar fi în detrimentul locurilor de muncă, fără a aduce o valoare adăugată pentru mediu şi sănătate. Comisia intenţionează să urmărească în continuare îndeaproape posibilele dezvoltări tehnologice din acest sector, pentru a se asigura că sunt aplicate în practică «cele mai bune tehnici disponibile», în conformitate cu cerinţele Directivei”, se arată într-un răspuns al CE, semnat de comisarul Janez Potocnik. Comunicatul arată că CE consideră că trebuie să se acorde prioritate asigurării implementării depline a Directivei respective de către Statele Membre.

4 Responses to “Comisia Europeana consideră că interzicerea totală a cianurii în activităţile miniere nu este justificată din punctul de vedere al mediului şi al sănătăţii”


 1. 1 DespinaVestea Iulie 6, 2010 la 7:32 PM

  Victorie !

  • 2 sebastianbodu Iulie 7, 2010 la 8:21 AM

   nu stiu daca e victorie, pt ca nu a fost un razboi. cel putin nu la nivelul CE, unde sunt totusi oameni echilibrati, care nu personalizeaza si nu isterizeaza problemele ci le trateaza calm, cu argumente tehnice.
   noi ne punem in spatele unei idei si dam cu pietre dupa cei care au alta opinie.

 2. 3 DespinaVestea Iulie 7, 2010 la 8:34 AM

  Ce-a fost mai jos l-am vazut ca un razboi intre :stiinta si tehnologie ,echilibrata pe de o parte si politica pentru sfere de influente pe de alta parte

  http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/05/tacerea-e-de-aur-prostia-nu-ce-e-mai.html#comments

  Stiti mai bine decat noi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

 • 112,033 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: